1. MarynataCzosnek drobno posiekać, a imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać aż powstanie pasta do smarowania udek. Ćwiartki z kurczaka, umyć, oprószyć solą, nasmarować wcześniej przygotowaną marynatą i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie udka podsmażyć z każdej strony na oleju. Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Następnie dodać podsmażone ćwiartki, cytrynę pokrojoną w plasterki (wcześniej sparzyć), nitki szafranu, podlać bulionem, przykryć pokrywką i dusić do momentu miękkości mięsa około 45 minut. Pod koniec duszenia, zwiększyć płomień i zredukować sos. Dodać oliwki i świeżą posiekaną kolendrę. Kuskus zalać wrzątkiem 1cm nad powierzchnię kaszy, dodać 2 łyżeczki curry, sól, wymieszać, przykryć pokrywką i odczekać około 5 minut aż wchłonie cały nadmiar wody. Marokańskie ćwiartki podawać z kaszą kuskus, polać sosem i posypać świeżą kolendrą.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.