Indyk w kolorach wiosny

Składniki

  • 1 szt. filet z piersi indyka
  • 4 szt. marchewki
  • 0.5 szt. czerwona papryka
  • 2 szt. cebule
  • 50 g kiełki brokuła
  • 1 szczypta do smaku przyprawy: pieprzy cytrynowy, kurkuma
  • 2 łyżki olej kokosowy
  • 1 łyżka cukier
  • 2 łyżki ocet ryżowy
  • 200 g makaron ryżowy z tapioką i zieloną herbatą
  • 80 ml sos sojowy
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, dodać pokrojony w kostkę filet z piersi indyka, i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 5 minut. Dodać pokrojone w słupki marchewki i paprykę oraz cebule pokrojone w piórka, dodać przyprawy. Smażyć przez około 4 minuty, co chwilę mieszając. Dodać makaron, kiełki brokuła oraz sos: sos sojowy wymieszany z octem i cukrem, gotować przez 2-3 min. ciągle mieszając. Podawać na ciepło.