Roladki schabowe ze szpinakiem, mozzarellą i jagodami goji

Składniki

  • 4 plastry schabu bez kości
  • 4 łyżki rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony)
  • 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g)
  • 4 łyżki jagód goji
  • 1/2 szklanki wrzątku
  • sól
  • przyprawa garam masala
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej rzepakowy do smażenia
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Plastry schabu lekko rozbijamy. Przyprawiamy z obu stron solą i garam masala. Odstawiamy na ok. 15 minut.Jagody goji zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na chwilę. Mozzarellę ścieramy na tarce o drobnych oczkach.Na każdym plastrze schabu rozkładamy po 1 łyżce szpinaku, następnie startą mozzarellę i po 1 łyżce odsączonych jagód goji. Zwijamy w roladki i każdą z nich dwukrotnie panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.