Karkówka z farszem

Składniki

  • 1 kg karkówka
  • 1 szt. cebula
  • 10 szt. grzybki leśne/pieczarki
  • 200 g ryż
  • 2 szczypty do smaku przyprawy
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Ryż ugotować. Najlepiej by był taki kleisty. Ostudzić. Cebulę posiekać, poddusić na oliwie, dodać posiekane grzybki i dalej dusić.Cebulkę z grzybami dodać do ryżu. Doprawić solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami. Farsz nałożyć na karkówkę przeciętą na duży płat, lekko rozbitą. Zwinąć, połączyć wykałaczkami. Obsmażyć na patelni, potem zapiekać w piekarniku. Zapiekać ok godzinki w 220 stopniach, potem można zmniejszyć jakby za dużo się zapiekało z wierzchu.