Kolorowy pasztet

Składniki

  • 10 sztuk jajka gotowane na twardo
  • 1 szt. jajko surowe
  • 15 dag ser Edamski
  • 1 szt. czerwona papryka
  • 1 szt. nieduża cebula
  • 2 łyżki majonez
  • 2 łyżki kasza manna
  • 0.5 łyżeczki kurkuma
  • 1 szczypta sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki olej do smażenia
  • 2 łyżki śmietana
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju, a następnie ostudzić. Jajka przełożyć do miski, ser Edamski zetrzeć na tarce, paprykę drobno pokroić lub włożyć do rozdrabniacza, wbić surowe jajo, dodać cebulę, kaszę manną i wymieszać. Masę doprawić kurkumą, solą i pieprzem - wymieszać. Keksówkę wyłożyć pergaminem, przełożyć pasztet i piec 45 minut w tem, 180 stopni C. Smacznego.