Roladki drobiowe z selerem

Składniki

  • podwójna pierś drobiowa
  • 6 łyżeczek pesto pomidorowego
  • 2 łyżki pestek dyni
  • seler
  • łyżka masła
  • łyżeczka soku z granatu
  • sól
  • łyżeczka miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypta pieprzu kajeńskiego
  • oliwa do smażenia
  • rukola
  • makaron wstążki
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Przygotować farsz do roladek: selera obrać i pokroić w kostkę, dusić na maśle, dodać sól, czosnek, miód i sok z granatu oraz pieprz. Delikatnie mieszać od czasu do czasu. Dynię prażyć na suchej patelni, do zrumienienia. Pierś rozbić na cienkie płaty. Posmarować każdego pesto, nałożyć farsz selerowy, posypać pestkami dyni i zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Smażyć z obu stron. Wykałaczki delikatnie wyciągnąć. Podawać z makaronem i rukolą. Smacznego.