Roladki z piersi kurczaka

Składniki

  • 3 piersi z kurczaka
  • 270 g sera feta półtłustego
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej papryki
  • 1 konserwowy ogórek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz,przyprawa do kurczaka do smaku
  • 50 g mieszanki (słonecznik,sezam czarny i biały ,pestki dyni )
  • jajko oraz bułka tarta do panierki
  • tłuszcz do smażenia
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Ser rozgnieść widelcem, połączyć z papryką, natką, drobno pokrojonym ogórkiem, posiekanym czosnkiem i cebulą. Przyprawić pieprzem do smaku. Mięso oczyścić, opłukać, osuszyć. Rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą. Na każdy płat fileta nałożyć ser. Zwinąć w roladki. Ewentualnie spiąć wykałaczkami. Panierować w przyprawionym jajku oraz w bułce tartej połączonej z ziarnami i pestkami. Smażyć na małym ogniu około 20 minut z każdej strony na złoty kolor.