Domowa chińszczyzna z piersią z kurczaka

Składniki

  • 200 g chiński makaron
  • 450 g mieszanka chińskich mrożonych warzyw
  • 0.5 szklanka mrożony groszek
  • 1.5 łyżeczka imbir
  • 0.5 łyżeczki chii
  • 4 łyżki olej
  • 1 szt. czerwona cebula
  • 4 łyżki sos sojowy
  • 2 łyżki ocet ryżowy
  • 2 ząbki czosnek
  • 1 szczypta pieprz i sól
  • 2 szt. pierś z kurczaka
  • 1 szt. czerwona papryka
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w cienkie paseczki.Olej rozgrzać w woku i smażyć na nim kurczaka, paprykę i cebulę pokroić w paseczki i dorzucić do woka kiedy kurczak będzie już podsmażonyNastępnie do woka dodać mrożone warzywa i przyprawy, smażyć przez ok 10 min pod przykryciemDodać 500 ml wody i wrzucić makaron, wszystko razem wymieszać, wyłączyć ogień i poczekać aż makaron wchłonie cały płyn. W razie potrzeby dolać wody.