Makaron trójkolorowy z podsuszonym kurczakiem i camembert

Składniki

  • 125 g makaronu trzy kolory
  • 1 filet z kurczaka
  • 50 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki
  • 3 łyżki zielonych oliwek
  • 2 łyżki kaparów
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku
  • ser camembert
  • świeży koperek
  • sól do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Filet z kurczaka myjemy, suszmy papierowym ręcznikiem i kroimy po długości na cienkie paski. Posypujemy solą i doprawiamy dwoma rodzajami pieprzu. Podsmażamy z dwóch stron na suchej patelni.Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy.Oliwki z kaparami miksujemy za pomocą blendera.Na drugiej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, podsmażamy kiełki, (często mieszamy), następnie dodajemy zmiksowane oliwki i kapary. Dodajemy makaron i wszystko ze sobą mieszamy.Makaron podajemy z podsuszonym kurczakiem, startym camembert i świeżym koperkiem. Rada: wodę na makaron bardzo delikatnie solimy ponieważ oliwki i kapary są słone. Smacznego :)