Pizza na kalafiorowym spodzie z płatkami jaglanymi

Składniki

  • 1 kalafior
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bio KASZY JAGLANEJ
  • 2 ząbki czosnku
  • oregano
  • bazylia
  • sól, pieprz
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • bazylia
  • oregano
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • ser mozarella starty
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • kilka pomidorków cherry
  • sól
  • pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Kalafior miksujemy na drobny mak. Odsączamy wodę. Dodajemy jajko, płatki jaglane czosnek i przyprawy. Ciasto ugniatamy do połączenia się składników. Ciasto rozprowadzamy równomiernie w formie lub na papierze do pieczenia na blasze kuchenki. Pieczemy ok 20 min w temp 180 st.Przygotowujemy w tym czasie sos. Do koncentratu dodajemy przyprawy majonez i czosnek przeciśnięty przez praskę.Kurczaka kroimy w małe kawałki. przyprawiamy smażymy. Warzywa kroimy.Gotuj w zdrowym stylu Po podpieczeniu ciasta smarujemy je sosem, posypujemy serem. Układamy wszystkie składniki na sosie.Pieczemy 10 minut w temp 180st.