Zupa Owocowy odlot

Składniki

  • 1 gałązka mięty
  • 250 g świeżych jagód
  • 250 g truskawek
  • 100 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
  • 2 łyżki miodu
  • 300 ml wody
  • 0.5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 3 szt. goździków
  • 0.5 szklanki śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 szklanka soku malinowego
  • 500 g świeżych malin
  • 2 łyżki do smaku cukier
  • 220 g jogurtu malinowego
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Umyte owoce miksujemy. Wodę z cukrem ,cynamonem i goździkami gotujemy ok 10 min. Dolewamy sok malinowy. Odstawiamy do schłodzenia. Po schłodzeniu syrop wlewamy do owoców. Usuwamy goździki.Do zupy wlewamy sok pomarańczowy i cytrynowy. Dodajemy jogurt malinowy i śmietanę. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Następnie wlewamy zupę na talerz, wrzucamy całe owoce malin, jagód i truskawki, oraz cząstki pomarańczy. Dekorujemy miętą i posypujemy cukrem pudrem.