Sernik jagodowy Natalci

Składniki

  • 1opakowanie sernika na zimno
  • 500ml schłodzonego mleka
  • biszkopty
  • 2galaretki jagodowe
  • jagody
  • woda gazowana
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Dno tortownicy(średnica 24) wykładamy nasączonymi w wodzie gazowanej biszkoptami.. Do wysokiego naczynia przelewamy mleko, dodajemy sernik na zimno-miksujemy. Masę dzielimy na 2części. Do jednej dodajemy jagody, a drugą pozostawiamy bez zmian. Masy wykładamy na przemian robiąc małe zygzaki. Układamy jagody. Galaretki rozpuszczamy w 800ml wrzącej wody. Jedną Zostawiamy do lekkiego stężenia a drugą do mocnego stężenia. Gdy galaretka mocno stężeje kroimy ją w kwadraty, posypujemy górę sernika i zalewamy tężejącą galaretką. Podawać schłodzoną.