Kolorowe muffinki

Składniki

  • barwniki spożywcze: czerwony, niebieski, zielony, żółty
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 10 dag cukier
  • 0.75 szklanki mleko
  • 2 szt. jajka
  • 500 ml śmietana 30%
  • 2 łyżki cukier puder
  • 1 tabliczka czekolada gorzka z bakaliami
  • 1 opak. śmietan fix
  • 10 szt. różnego rodzaju ozdoby
  • 5 szt. truskawki
  • 25 dag mąka
  • 0.33 kostki margaryna
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Do naczynia włożyć po kolei: mąkę, proszek do pieczenia i cukier, wymieszać. Do drugiego naczynia włożymy jajka, mleko i roztopioną (zimną) margarynę. Oba naczynia połączyć. Wymieszać. Ciasto podzielić na 4 części. Do każdej części dodać po trochu barwnika i wymieszać. Nakładać do papilotek po trochu każdej z mas, jedną na drugą. Czekoladę roztopić nad kąpielą wodną. Śmietanę 30% ubić, dodać cukier puder, śmietan fix, a następnie roztopioną i przestudzoną czekoladę. Na babeczki nakładać po trochu masy, ozdobić różnymi ozdobami wg uznania.