Naleśniki szpinakowe z serkiem jagodowym

Składniki

  • garść szpinaku świeżego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3 żółtka
  • 3 białka
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 100g jagód
  • 1 opakowanie serka naturalnego
  • 1 cukier waniliowy
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Szpinak zmiksować z mlekiem na gładką masę, tak żeby nie było najmniejszego kawałka szpinaku. Dodać resztę składników oprócz białek i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę,dodać do ciasta naleśnikowego i delikatnie wymieszać.Smażyć cienkie naleśniki.Jagody zmiksować w blenderze i wymieszać z serkiem i cukrem waniliowym.Smarować naleśniki,zawijać i polać sosem jagodowym.Przybrać świeżymi jagodami.