Deser serowo-truskawkowy Przymrużenie oka

Składniki

  • 2 opak. śmietan-fix
  • 0.5 kg ser sernikowy
  • 5 łyżek cukier puder
  • 2 opak. czerwone galaretki
  • 2 szt. żółte lub pomarańczowe galaretki
  • 1 opakowanie biszkopty okrągłe
  • 5 szt. truskawki
  • 2 opak. duże śmietana 30%
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Galaretki Czerwone rozpuszczamy w 4 szklankach gorącej wody i żółte także w 4 szklankach wody. Śmietanę ubijamy z fixami cukrem pudrem. Dodajemy ciągle ubijając ser. Biszkopty kruszymy. Truskawki kroimy na małe kawałki Do pucharków wrzucamy pokruszone biszkopty, na to dajemy masę serową, kawałki truskawek,tężejącą galaretkę żółtą lub pomarańczową, biszkopty, masę serową i tężejącą galaretkę czerwona. Pucharki wkładamy na 2 godz. do lodówki.