Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Ciasto wenus

Składniki

  • 1 szt. Biszkopt z 6 jaj
  • 500 ml śmietana 30% (Kremówka)
  • 1 opak. 1 śnieżka
  • 2 opak. galaretka cytrynowa
  • 2 łyżka cukier
  • 10 dag kokos
  • 2 łyżki cukier
  • 1 łyżka masło
  • 4 garści truskawki
  • 0.5 kg ser twarogowy
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. 1. Upiec biszkopt z 6 jaj (Wielkość blaszki do pieczenia: 24x39cm). Na upieczony, wystudzony biszkopt wyłożyć truskawki.2. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 l wrzącej wody.3. Ser zmiksować z 2 łyżkami cukru. Do sera dodawać stopniowo tężejącą galaretkę4. Śmietanę ubić ze śnieżką. Dodać do sera, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.5. Kokos z cukrem uprażyć na maśle na złoty kolor.6. Masę wyłożyć na ułożone na biszkopcie truskawki.7. Wierzch ciasta posypać ostudzonym prażonym kokosem. Ciasto włożyć do lodówki.