Ogórki faszerowane twarożkiem

Składniki

  • 2 ogórki gruntowe
  • 75 g twarogu
  • 1 rzodkiewka
  • trochę koperku
  • trochę szczypiorku
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • do smaku sól i pieprz mielony
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Ogórki umyć, osuszyć, nie obierać. Za pomocą mandoliny pociąć na cienkie plastry. Zieleninę i rzodkiewkę opłukać, osączyć i drobno posiekać. Twaróg przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem , dodać jogurt, posiekaną zieleninę i rzodkiewkę, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na desce ułożyć plastry ogórka, na każdy przy końcu, nakładać po czubatej łyżeczce sera. Delikatnie zwinąć, aby masa nie wyszła bokiem i spinać wykałaczkami po 2 roladki i ułożyć na talerzu.