Jajka faszerowane pastą jajeczno-tuńczykową na kiełkach rzodkiewki

Składniki

  • 8 szt. jajka
  • 2 puszki tuńczyk w kawałkach w sosie własnym
  • 60 g żółty ser
  • 1 pęczek szczypiorek
  • 3 łyżki majonez
  • 1 szczypta sól
  • 1 szczypta świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • 10 szt. jajka na faszerowanie
  • 30 g kiełki rzodkiewki
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozgnieść widelcem.Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Szczypiorek drobno pokroić.Jajka, tuńczyk, żółty ser, szczypiorek i majonez wymieszać ze sobą doprawić solą i pieprzem.Jajka na faszerowanie ugotować, obrać i przekroić na wysokości ¼ jajka, tak aby powstały czapeczki. Żółtka z jajek usunąć i dodać do pasty zostawić troszkę do obtoczenia.Jajka nafaszerować pastą, obtoczyć w rozgniecionym żółtku i przykryć czapeczką. Podawać na kiełkach z rzodkiewki.