Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Grillowany bakłażan z rzodkiewką i serkiem wiejskim

Składniki

  • 1 szt. bakłażan
  • 1 opakowanie serek wiejski
  • 6 szt. rzodkiewki
  • 1 szczypta sól różowa himalajska do smaku
  • 1 szczypta pieprz pomarańczowy do smaku
  • 1 łyżka oliwa do smarowania
  • 2 szt. cebulka dymka
  • 1 garść kiełki rzodkiewki
  • 3 szczypty suszone kwiaty lawendy, nasturcji i nagietka
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Bakłażana kroimy na plastry ok 5mm, każdy doprawiamy, smarujemy oliwą i grillujemy po 2 minuty z każdej strony. Serek doprawiamy, dodajemy poszatkowaną dymkę, rzodkiewki ścieramy na dużych oczkach, kiełki siekamy, całość mieszamy. Bakłażana studzimy, następnie każdy plaster smarujemy farszem i zwijamy. Idealne na zimno, jako przekąska czy śniadanie.