Kruche babeczki z serkiem rzodkiewkowym i łososiem

Składniki

  • 250 g mąka (u mnie pół na pół pszenna i krupczatka)
  • 2 szt. żółtko
  • 150 g margaryna
  • 400 g serek naturalny
  • 2 garści rzeżucha
  • 1 pęczek rzodkiewka
  • 2 szczypty do smaku sól i pieprz
  • 100 g łosoś wędzony
  • 1 puszka groszek
  • 1 płaska łyżeczka sól
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wykleić nim foremki na babeczki. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor. Serek wymieszać z rzeżuchą oraz startymi i odciśniętymi rzodkiewkami. Doprawić do smaku. Plasterki łososia złożyć na trzy i obsmażyć na patelni grillowej, wystudzić i rozdrobnić widelcem. Babeczki przygotować przed podaniem, żeby nie zmiękły. Na kruche ciasto nałożyć serek, na to łososia i groszek.