Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Czekoladowe jajeczka z serkiem mascarpone i musem z mango

Składniki

  • 1 opak. serek mascarpone
  • 2 łyżki serek homogenizowany
  • 1 łyżeczka ekstrakt z wanilii
  • 50 g miękkie masło
  • 1 szt. mango
  • 6 szt. balon
  • 100 g gorzka czekolada
  • 1 łyżka cukier
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.zostawiamy zeby ostygła. Balony nadmuchujemy w kształcie jajka. Balony smarujemy olejem i zanurzamy do połowy w rozpuszczonej czekoladzie. Stawiamy je na papierze do pieczenia i zostawiamy do zastygnięcia. Spuszczamy powietrze z balonów i delikatnie wyjmujemy. Jajka zostawiamy w chłodnym miejscu. Krem Masło ucieramy z cukrem, dodajemy wanilię, serki i ucieramy do powstania jednolitej masy. Mango obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i miksujemy blenderem na gładko. Jajka napełniamy kremem a na wierzch kładziemy mus z mango.