Bananowe pączki

Składniki

  • 3 szt. duże banany
  • 1 szt. jajko
  • 1.5 szklanki mąka
  • 0.25 szklanki mleko
  • 0.5 łyżeczki soda
  • 0.5 łyżeczki sól
  • 4 łyżki cukier puder
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Banany zmiksować na puree. Dodać jajko, mleko i po rozmieszaniu wsypać składniki sypkie. (Powinna wyjść dość gęsta, jednolita masa.) Ciasto nabierać za pomocą łyżki (stołowej - do zupy) i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone pączki umieścić na ręcznikach papierowych i dobrze odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.