Czekoladowa pizza z pomarańczami i bakaliami

Składniki

  • 2 g suche drożdże
  • 1 łyżeczka oliwa
  • 1 szczypta sól
  • 1 szczypta cukier
  • 200 ml mleko
  • 1 szt. pomarańcza
  • 1 szt. banan
  • 2 garści bakalie
  • 0.5 tabliczki biała czekolada
  • 125 g mąka pszenna
  • 65 ml woda
  • 100 g gorzka czekolada
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Ciepłą wodę mieszamy z drożdżami i cukrem.Mąkę wymieszać z solą i wodą. Dodać drożdże. Wyrobić ciasto. Zostawić pod przykryciem na pół godziny. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Dolać mleko i mieszać do powstania jednolitej masy  Ciasto rozwałkowujemy. Smarujemy sosem czekoladowym. Posypujemy owocami, bakaliami i posiekaną na grubo białą czekoladą. Pieczemy pizzę w temp 220 st przez ok 10-15 minut.