Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Kawa gruszkowa z orzechami

Składniki

  • 2 szt. gruszki
  • 400 ml mleko
  • 4 łyżki wrzątek
  • 1 łyżeczka cukier waniliowy
  • 1 szczypta cynamon
  • 2 gałki lody śmietanowe
  • 1 opak. śmietanka 30%
  • 1 garść orzechy włoskie
  • 4 łyżeczki kawa rozpuszczalna
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Gruszkę obierz, usuń gniazda nasienne i zblenduj ją z mlekiem i cukrem i cynamonem.Kawę rozpuszczalną rozpuść we wrzątku (4 łyżki) i wlej ją do mleka zblendowanego z gruszką. Do każdej szklanki dodaj gałkę lodów zalej kawą do 3/4 wysokości szklanki.Ubij ze śmietany bitą śmietanę. Pokrusz orzechy włoskie.Bitą śmietanę umieść w szklance z kawą i posyp wszystko orzechami.