Dietetyczne dyniowe lody jogurtowe

Składniki

  • szczypta cynamonu
  • skóra z cytryny
  • 4 łyżki miód akacjowy
  • 1 łyżka masło klarowany
  • 1 szczypta gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka cukier waniliowy
  • 2 łyżki kwaśna gęsta śmietana 18%
  • 1 łyżka mleko w proszku
  • 500 g dynia
  • 400 g jogurt naturalny
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Dynię przesmażamy do miękkości na maśle razem z cukrem waniliowym i miodem. Dosmaczamy przyprawami. Chłodzimy, dokładnie belndujemy. Dodajemy pozostałe składniki - jogurt, śmietanę, mleko w proszku, skórkę z cytryny. Całość dobrze mieszamy i przekładamy do maszynki do robienia lodów na godzinny program lub do zamrażalnika pamiętając by co pół godziny 2-3 razy całość zmiksować. Smacznego!