Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Brownie z dynią

Składniki

  • szczypta soli
  • 100 g roztopione i wystudzone masło
  • 0.75 szklanki cukier
  • 100 g gorzka czekolada
  • 2 szt. roztrzepane jajka
  • 1 łyżka mleko
  • 0.5 szklanki mąka pszenne
  • 250 g puree z dyni upieczonej
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 1 szt. czekolada z orzechami
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z masłem. Dodajemy cukier, jajka, mleko i mieszamy. Dodajemy mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia, miksujemy. Dodajemy puree z dyni i miksujemy.Czekoladę z orzechami łamiemy na większe kawałki.Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem. Posypujemy połamaną czekoladą.Pieczemy ok 20 min w temp. 180 st.