Makaron spaghetti aglio, olio e chilli z dynią

Składniki

  • oliwa extra vergine
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego chilli
  • makaron spaghetti u
  • 300g obranych kawałków dyni
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • świeżo mielony pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Kawałki dyni gotujemy przez 15-20 minut, najlepiej by był lekko twarde. Płuczemy zimną wodą i odstawiamy do wysuszenia. Makaron gotujemy al dente. Na patelni podgrzewamy oliwę – oliwy dodajemy sporo! - dodajemy przyprawy suszone, ząbki czosnku pocięte na cienkie plasterki. Osuszoną dynię dodajemy do posmażonych przypraw, obtaczamy ją w sosie. Odcedzony makaron dodajemy na patelnie, mieszamy z sosem. Przed podaniem posypujemy danie natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.