Sernik dyniowy

Składniki

  • 150g herbatników
  • 60g stopionego masła
  • szczypta przyprawy do piernika
  • 75 dag białego sera
  • 1 szkl musu z dyni
  • 3 jajka
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • łyzka mąki ziemniaczanej
  • łyzka mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
  • szczypta przyprawy do piernika
  • cukier puder do posypania
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Spód: Herbatniki pokruszyć, wymieszać z masłem i przyprawą do piernika. Wyklepać dno tortownicy o śr. 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia, schłodzić.Sernik: Składniki powinny być w temp. pokojowej. Twaróg zmielić trzykrotnie. Wszystkie składniki na sernik dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Masę serową wylać na spód z herbatników. Piekarnik nagrzać do temp. 150st. góra-dół. Na spód położyć naczynie żaroodporne wypełnione wodą. piec 60minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez noc. Podawać posypany cukrem pudrem.