Ser żółty zawijany w boczku i panierce

60 minut
4 osoby
850 kcal
5.20/os.

Składniki

  • 0,5 kg żółtego sera
  • 12 plastrów boczku wędzonego
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 3 marchewki
  • 250 g masła
  • 250 g kaszy kuskus
  • 150 g zielonego groszku
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Ser pokrój na równe kawałki, każdą część owiń boczkiem i opanieruj w jajku, mące i bułce tartej.

2. Opanierowany ser obsmaż na patelni do zarumienienia bułki.

3. Kaszę kuskus zalej wrzątkiem, dodaj łyżkę masła i odstaw pod przykryciem na 10 min

4. Obierz marchewki i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do garnka z połową kostki masła i na wolnym ogniu duś pod przykryciem, dolewając co kilka minut odrobinę wody. Do miękkiej marchewki dodaj odcedzony groszek z puszki i zdejmij z ognia. Dopraw do smaku solą i odrobiną cukru. Ser podawaj z kaszą kuskus i marchewką z groszkiem.

Przyrządzisz dzięki produktom

Ser Gouda Mleczna Zagroda

Jaja Farmio

Klasa M, 10 szt.

Boczek Wędzony Parzony

Karol

Mąka Basia

Tortowa extra, 1 kg

Kasza kuskus

Melvit, 350 g

Masło Łaciate Ekstra

200 g

Marchew