Potrawka warzywna

Składniki

  • 0,5 kg kiełbasy, np. śląskiej
  • 3 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cukinia
  • 8 pomidorów
  • 2 garście fasolki szparagowej
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 6 łyżek tartego żółtego sera
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, cukier
  • tłuszcz do smażenia
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie zrumieni. W tym czasie paprykę kroimy w cienkie paski, cukinię, pomidory w większą kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze części. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy serem i natką pietruszki.