1. Cukinie umyć, osuszyć, poodcinać końce i przekroić w poprzek na na około 4 części każdą.Z każdego kawałka wydrążyć miąższ, pozostawiając na spodzie jego cienką warstwę.Cukinię wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 5 minut.Po tym czasie wyjąć z wody i osuszyć.Czosnek i cebulę (grubo posiekane) podsmażyć na oleju.Dodać mięso i pokrojonego w kostkę pomidora.Całość dusić przez około 15 minut i przełożyć do miski.Dodać pokrojony w kostkę ser, wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.Cukinie napełnić farszem i poustawiać w formie do pieczenia.Na wierzchu każdego kawałka położyć plasterki pomidorków, lekko posolić i posypać bazylią.Zapiekać około 15-20 minut w 180 stopniach.Cukinie poustawiać na plastrach pomidorów przed pieczeniem lub jak już będzie gotowa - wg gustu.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.