Pomidorowe brownie

Składniki

  • 2 bardzo dojrzałe pomidory
  • 125 g mlecznej czekolady
  • 75 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 100 g mąki
  • 2 płaskie łyżki kakao
  • 200 g miękkiego masła
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • szczypta soli
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Masło rozpuścić z czekoladami, wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Odstawić. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać na przemian, po łyżce mąki, wymieszanej z kakao i pomidorów, ciągle mieszając. Na koniec wlać czekoladę z masłem, dodać sól i delikatnie wymieszać. Piec w foremce o wymiarach 28x18 cm , wyłożonej papierem do pieczenia w 200 stopniach przez około 35-40 minut. Smacznego :)