Śliszki z czekoladą i orzechami

120 minut
2 os.

Składniki

  • 300 g mąki pszennej,
  • jajko,
  • 160 ml mleka,
  • opakowanie świeżych drożdży,
  • 60 g cukru,
  • szczypta soli,
  • 100 g orzechów włoskich,
  • 200 g gorzkiej czekolady
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Ciepłe mleko połączyć z drożdżami, a mąkę z cukrem, jajkiem i szczyptą soli. Zagnieść ciasto.

2. Jeśli jest zbyt luźne, dodać mąki. Odstawić na godzinę. W tym czasie posiekać orzechy i czekoladę.

3. Ciasto rozwałkować. Na całą jego powierzchnię nałożyć orzechy i czekoladę. Zrolować i pociąć na kawałki.

4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 30 minut.