Buchty z kapustą i grzybami

90 minut
2 os.

Składniki

  • 200 g mąki pszennej
  • 20 g oleju
  • 100 ml mleka
  • 30 g cukru
  • opakowanie drożdży instant
  • sól
  • 100 g duszonej kapusty z grzybami
  • łyżeczka suszonego majeranku
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Mąkę połączyć z olejem, mlekiem, cukrem, drożdżami i szczyptą soli. Potem wyrobić ciasto i odstawić na minimum godzinę, aby urosło.

2. Następnie podzielić całość na cztery części. Każdą porcję ciasta rozwałkować na grubość około 7 mm.

3. Potem nałożyć na nie farsz z kapusty i grzybów, zawinąć. W dłoniach uformować kule. Gotować je na parze 12 minut.

4. Przed podaniem na stół delikatnie posypać suszonym majerankiem.