Zawijańce z kaszą i grzybami

40 min.
2 os.

Składniki

  • 4 duże liście kapusty włoskiej
  • 200 g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 100 g pieczarek
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku
  • olej rzepakowy
  • szczypta cukru
  • szczypta suszonego majeranku
  • ocet jabłkowy
  • sól,
  • pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Na oleju podsmażyć cebulę, czosnek i pieczarki.

2. Następnie dodać kaszę. Doprawić do smaku pieprzem, solą i majerankiem.

3. Liście obgotować w lekko osolonej wodzie. Gdy zmiękną, zawinąć w nie kaszę z pieczarkami.

4. Na patelni podsmażyć koncentrat na odrobinie oleju. Dolać wodę, aż powstanie rzadki sos.

5. Zagotować i doprawić do smaku octem, cukrem i solą. Zawijańce podawać polane sosem.