Sałatka arbuzowa z fetą, oliwkami i miętą

20 min.
2 os.
400 kcal/os.
ok 8.30 zł/os.

Składniki

  • 1/2 dużego arbuza
  • kostka sera feta
  • czarne oliwki
  • średnia cebula
  • liście mięty
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Arbuza przekrój na pół i wydrąż. Brzegi owocu powycinaj w ząbki o głębokości ok. 1 cm.

2. Połowę miąższu (bez pestek), ser feta i cebulę pokrój w kostkę, oliwki na pół lub w plastry. Miętę i pietruszkę posiekaj.

3. Składniki przełóż do wydrążonej połówki arbuza i skrop obficie sokiem z cytryny. Sałatkę podawaj schłodzoną!

Przyrządzisz dzięki produktom

Oliwki drylowane Figaro

358 g, różne rodzaje